Behandling af gulve

Forskellige gulve kræver forskellig behandling for at sikre et gulv der fremstår pænt og indbydende og med længst mulig levetid. Forhold som slidtage, hvilket materiale gulvet er lavet af og ikke mindst det ønskede visuelle niveau giver svaret på den mest optimale behandling af gulvet. Med den rette behandling, foretaget med det optimale frekvens, skabes de bedste rammer for dine medarbejdere og besøgende.

Vi er specialiserede i at behandle alle typer gulve der benyttes i institutioner, kontorer, produktionshaller og butikslokaler m.m.  Vi råder over nogle af markedets mest effektive maskiner til behandling af f.eks trægulve, linoleumsgulve samt flise- og klinkegulve. Et velplejet gulv resulterer ofte i at den daglige rengøring bliver mere effektivt og ofte kan rengøringstiden reduceres, sammenlignet med et uplejet gulv.

Behandling af trægulve

Gulvafslibning/Gulvafhøvling

Trægulve kræver med jævne mellemrum en genopfriskning for at fremstå flotte og naturlige og ikke mindst mere rengøringsvenlige. I nogle tilfælde er det nok med en polering, men er gulvet slidt og har mange ridser vil en gulvafslibning oftest være løsningen. Har gulvet dybe ridser, eller på anden måde skadet, så kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling, hvor en dybere lag af gulvet høvles af. Den optimale løsning vi tilbyder baseres altid på en konkret vurdering af gulvets materiale og tilstand. Efter en gulvafslibning eller gulvafhøvling efterbehandler vi gulvet med lud, olie eller lak afhængigt af gulvmaterialet. 

Oliering af trægulve

En oliebehandling er den mest naturlige overfladebeskyttelse, da den fremhæver træets struktur og åretegning. Ved oliering mættes træet porrer og herved skabes en overflade hvor snavs og fedt har svært ved at trænge igennem. Trægulvet vil være beskyttet så længe porrerne er mættede og af samme årsag bør gulvet behandles før det tørrer ud. Hvor ofte oliering bør foretages afhænger blandt andet af hvor stor slidtagen er og hvor grundigt den løbende rengøring foretages. Som tommelfinger-regel vil du opnå den bedste langsigtede beskyttelse ved at foretage behandlingen hvert 6-12 måned. Før oliering gør vi trægulvet klar til olieringen i form af den nødvendige rensning og eventuel ludbehandling. En oliebehandling giver typisk en mindre modstandsdygtig overflade end lakering. Til gengæld opnås et flottere og mere naturligt udseende trægulv og opfriskning af mindre områder, udsat for stor slidtage, er nemmere at foretage ved oliering. Ved regelmæssig oliering forlænges træets levetid mere end ved lakering.

Lakering af trægulve

Lakering af trægulve vælges typisk når niveauet af slidtage er højt. Ved lakering opnås en slidstærk overflade som er nem at gøre ren. Lakering bør foretages før den oprindelige lak er slidt ned til træet. Er det oprindelige lag lak først slidt ned til træet, så vil det være nødvendigt at slibe gulvet før den nye lakering foretages. Er de væsentligste kriterier for gulvbehandlingen slidstyrke og nem vedligeholdelse, så vil valget ofte falde på lakering. Til gengæld kan ridser ikke undgås. I modsætning til oliering af trægulvet så har træet ikke mulighed for at rejse sig og derfor reduceres ridser ikke som ved oliebehandling.

Behandling af linoleumsgulve

Ved ældre og slidte linoleumsgulve er overfladen ofte så ru og porøs at der absorberes snavs i gulvbelægningens overflade. Dette gør gulvet mindre pænt, men samtidig også vanskeligere at gøre ordentligt rent. Det giver derfor god mening at vedligeholde linoleumsgulvet med jævne mellemrum. Regelmæssig og korrekt vedligeholdelse af linoleumsgulvet er samtidig en god forretning for både virksomheden og miljøet. 

Polish af Linoleumsgulve

Før polishbehandling skal der ske en dybegående rengøring af gulvet. Herefter påføres polish som fylder gulvets porrer ud og etablerer en beskyttende overfladefilm. Vi benytter samme teknologi som ved diamantslibning hvorved rengøringen kan ske uden brug af kemikalier. Polishbehandling gør gulvet mere rengøringsvenligt og giver gulvet glans.

PUR behandling af Linoleumsgulve

Gamle og slidte linoleumsgulve kan være svære at rengøre og dyre at vedligeholde. Med en PUR behandling kan linoleumsgulve renoveres op til helt ny finish og fornyet slidstyrke, hvilket giver en række fordele. 

Med PUR behandling af linoleumsgulvet opnår du en række fordele såsom langtidsbeskyttelse mod slid og ælde, dokumenteret forlængelse af gulvets levetid hvorved udskiftning af gulvet udskydes, forbedret udseende og en lettere og mere omkostningseffektiv daglig rengøring. Med en PUR behandling får du også en meget miljørigtig behandling først og fremmest i kraft af en mere effektiv daglig vedligeholdelse (Mindre forbrug af sæbe og vand). Til PUR behandlinger benytter vi produkter fra Dr. Schutz som er gennemtestede på alle relevante områder, ligefra holdbarhed og kemikalieresistens til miljø og UV-resistens. 

Stengulve, natursten og klinker

Når fliserne er udsat for vind og vejr kan de blive angrebet af flisepest og alger. Udover at fliserne fremstår mindre indbydende risikerer du også at fliserne bliver glatte, hvilket øger risikoen for skader.

Vi renser og imprægnere dine fliser (og klinker og natursten) så de fremstår rene og pæne og er mere modstandsdygtige overfor vind og vejr.

Har du spørgsmål eller ønsker et tilbud så benyt kontaktformularen herunder eller kontakt os på kontakt@flexmaend.dk

Et udpluk af vores arbejde

Løbende afrensning af idrætshaller for harpiks

Københavns Universitet

Løbende gulvafslibning og oliering af 1.500 m2 kontorlokaler, gange og trappeløb

EU Kommisionen

Sanering af 700 m2 egetræsparket og slibning og oliering af konferencesal, trappeløb m.m

MT Højgaard A/S

Polishbehandling af 600 m2 linoleumsgulv

DIIS